Geboortefotografie

Een geboortefotograaf bij de bevalling?


Maar hoe bijzonder is het om dit prachtige moment vastgelegd te hebben? De geboorte van je kindje is misschien wel de mooiste én meest ingrijpende dag van je leven. Het is zo’n intense gebeurtenis die je wellicht niet heel bewust meemaakt, omdat je zo in je eigen bubbel zit. Die laatste momenten van de zwangerschap en die eerste momenten met je baby’tje. Zo ontzettend waardevol!

Zelf heb ik tijdens mijn tweede bevalling mogen ervaren hoe waardevol het is om een geboortefotograaf bij de bevalling te hebben. De kracht van de vrouw, het samenwerken als team met je partner en verloskundige/zorgpersoneel, die eerste momenten met je kindje en die eerste momenten als kersvers gezin. Het staat allemaal op beeld en het niet alleen heel bijzonder om dit terug te kunnen kijken, maar het helpt ook voor het verwerken van de bevalling. Omdat ik nu weet hoe betekenisvol een geboortereportage is, leg ik met heel veel liefde en passie deze prachtige gebeurtenis voor jullie vast. 

Als gecertificeerd geboortefotograaf via De Geboortefotograaf en lid van DuPho Geboorte (Dutch Photographers) help ik je graag aan een mooie reportage die de geboorte van jullie kindje(s) in beeld brengt. Waar je vol trots op terug kunt kijken en zodat je een mooie herinnering vereeuwigd hebt.


Werkwijze


Ik kan mij voorstellen dat je het fijn vindt dat we elkaar eerst wat beter leren kennen en kijken of er een klik is. Tijdens een eerste (online) kennismakingsgesprek leren we elkaar wat beter kennen en bespreken we jullie wensen. Ik leg jullie uit hoe een geboortereportage in z’n werk gaat en als de klik er is en jullie kiezen voor mij als fotograaf, dan houden we gedurende de zwangerschap contact met elkaar, zodat ik weet hoe het met jullie gaat.

Vanaf week 38 t/m 42 van de zwangerschap sta ik dag en nacht stand-by voor jullie. Dat betekent dat m’n cameratas klaar staat, de batterijen opgeladen zijn en ik elk moment weg kan als ik jullie seintje krijg. We houden contact met elkaar en zodra de bevalling echt begonnen is (meestal rond 4/5 centimeter ontsluiting) kom ik naar jullie toe. Dit kan thuis zijn of in het ziekenhuis (mits de coronamaatregelen en/of ziekenhuizen dit toelaten).


Tijdens de bevalling ben ik zo veel mogelijk op de achtergrond aanwezig. Je zult weinig van mij merken en mijn camera gaat op de stille stand, zodat je ook amper geluid hoort. Ik laat jullie helemaal in je bubbel en probeer zo veel mogelijk elke gebeurtenis vast te leggen. Denk aan het opvangen van de weeën, tot de geboorte van jullie kindje, tot de eerste momenten samen. Ik blijf na de geboorte nog ongeveer 2 uur aanwezig om ook de controles vast te leggen en het eerste moment van aanleggen of eventueel de ontmoeting met eventuele broertjes/zusjes. 

Ik zal daarbij het zorgpersoneel nooit voor de voeten lopen en hen volledig hun werkzaamheden laten uitvoeren. En ondanks dat ik op de achtergrond aanwezig ben, ben ik altijd in voor een praatje of steun als dat nodig is. 


Na het vastleggen van de geboortereportage probeer ik binnen 48 uur een preview te sturen van een paar foto’s. En alle foto’s loop ik na en ik zorg dat ze binnen 6-8 weken na de geboorte klaar zijn. De definitieve foto’s ontvangen jullie daarna op USB van mij.


In het kort:

• Vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek

• Je krijgt van mij een professionele geboortereportage

• Ik sta 24/7 stand-by vanaf week 38 van de zwangerschap

• Ik ben aanwezig tot ongeveer 2 uur na de geboorte

• Ik werk in en rondom de omgeving van Amersfoort (tot ongeveer 20 minuten rijden)

Wil je meer informatie over een geboortereportage? Of heb je nog andere vragen of wil je graag een reportage boeken? Neem dan gerust contact met mij op.


“Bij een intiem moment (geboorte van onze zoon) heeft Bianca foto’s gemaakt. Heel uniek en waardevol om de bevalling het te beleven en super trots op terug te kijken. Warm en fijn persoon om erbij te hebben. Zou het iedereen aanraden!”

“Bianca heeft foto’s gemaakt tijdens de bevalling van onze tweede zoon. Vooraf was er ontzettend fijn contact. Tijdens de bevalling was Bianca onopvallend aanwezig en heeft zij naar mijn wensen goed weten te anticiperen. Onwijs bijzonder om zo’n intiem moment op beeld vast te laten leggen. Ik heb haar als erg fijn ervaren tijdens de bevalling.”