Happy birth-day!


Na maandenlang koesteren, is straks het moment daar dat jullie kindje geboren gaat worden. Ik vind het dan ook een hele eer dat ik de geboorte van jullie kindje mag gaan vastleggen. De geboorte is misschien wel een van de mooiste en tegelijkertijd ingrijpendste dag van jullie leven. Ik zal zorgen dat ik dit met veel liefde, kracht en puurheid voor jullie zal vastleggen.

Op deze pagina vind je alvast wat meer informatie over mijn aanbod voor geboortefotografie en de werkwijze.

Werkwijze

Binnenkort zullen we eerst een (online) kennismaking hebben. Ik vind het namelijk belangrijk dat er een wederzijdse klik is. En ik kan mij ook goed voorstellen dat jullie misschien nog wel wat vragen hebben. Die kunnen we dan samen bespreken. We zullen gedurende de zwangerschap veel contact met elkaar gaan hebben, maar als we elkaar al eens gesproken hebben, zal er al een warme en fijne klik zijn.


Meestal vanaf het derde trimester maken we een WhatsApp-groepje aan met z'n drie. Hierin kunnen jullie mij op de hoogte houden van de controles bij de verloskundige. Vanaf week 37/38 zet ik mijn telefoon van de stille stand af en gaan jullie telefoonnummers op "noodoproep toestaan". Dat betekent dat jullie mij vanaf dat moment dag en nacht mogen bellen als de bevalling begonnen is. Maar ook bij twijfels mag je altijd bellen. Liever een telefoontje teveel, dan net dat belangrijke telefoontje te weinig.


Mijn cameratas zal vanaf die periode ook klaar staan, zodat ik elk moment de deur uit kan stappen als jullie kleintje besloten heeft dat het tijd is om te komen.


Wanneer ik arriveer bij jullie thuis of in het ziekenhuis zal ik proberen om zo snel mogelijk in jullie bubbel te stappen. Als het moment zich ervoor leent, zal ik uiteraard even zeggen dat ik er ben. Maar als ik merk dat jullie liever even samen willen zijn of niet gestoord willen worden, dan neem ik gelijk al even gepaste afstand. Maak je dan ook om mij geen zorgen. Ik heb verder niks van jullie nodig. Ik stap heerlijk mee in jullie bevelbubbel en probeer zo veel mogelijk vast te leggen van wat er gebeurd. Denk aan het opvangen van de weeën, tot de geboorte van jullie kindje, tot de eerste momenten samen. Ik blijf na de geboorte nog ongeveer 2-3 uur aanwezig om ook de controles vast te leggen en het eerste moment van aanleggen of de ontmoeting met eventuele broertjes/zusjes (als dat binnen de 2-3 uur naar de geboorte is, hier eventueel voor terugkomen is een mogelijkheid tegen meerprijs).


Mijn focus tijdens de baring is vooral op het maken van foto's, maar zo nu en dan probeer ik ook wat bewegende beelden te maken. Dit zijn korte fragmenten van tijdens het opvangen van de weeën tot aan de geboorte en de momenten daarna. Ik probeer hier een mooie compilatie van te maken van een paar minuten. Maar omdat een bevalling niet echt te plannen valt, is dit geheel afhankelijk van of het moment zich daarvoor leent. Want als dat er niet is (omdat de bevalling bijvoorbeeld erg snel gaat), dan kies ik ervoor om het vast te leggen door middel van alleen foto's. Daarnaast is het ook niet toegestaan om in elk ziekenhuis te filmen, dus ook dat is afhankelijk van of het kan en mag.

De investering

Na het vastleggen van de geboortereportage probeer ik binnen 48 uur een preview te sturen. En alle foto's loop ik na en ik zorg dat het geboorteverhaal goed verteld wordt aan de hand van de foto's.

Pakket 1: €1749,-


• Alle beelden op hoge resolutie

• Inclusief fotoalbum van 15×20 cm (incl. 20 pagina’s met een selectie van de foto’s, naar wens uit te breiden tegen meerprijs)

Pakket 2: €1949,-


• Alle beelden op hoge resolutie

• Incl. zwangerschaps- of newbornshoot naar keuze (15 zorgvuldig nabewerkte foto’s)

• Incl. fotoalbum van 15×20 cm (20 blz. met een selectie van de foto’s, naar wens uit te breiden tegen meerprijs)

Pakket 3: €2149,-


• Alle beelden op hoge resolutie

• Incl. zwangerschaps- en newbornshoot (15 zorgvuldig nabewerkte foto’s per shoot)

• Incl. fotoalbum van 15x20cm (20 blz. met een selectie van de foto’s, naar wens uit te breiden tegen meerprijs )

Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en binnen een straal van maximaal 20 minuten rijden vanaf Amersfoort.

Voor een geplande keizersnede hanteer ik andere tarieven. Neem hiervoor contact met mij op.

Belangrijk om te weten

Bij fotografie draait het natuurlijk om licht. Zonder goed licht is het voor mij heel lastig om een mooie reportage te maken voor jullie. Om ervoor te zorgen dat jullie wel gewoon in jullie eigen bevalling-bubbel kunnen blijven, neem ik een flitser mee die ik op mijn camera kan zetten. Dat betekent dat jullie niet alle lampen tijdens een bevalling aan moeten zetten voor voldoende licht. Op deze manier zorg ik zelf voor voldoende licht tijdens en hoeven jullie daar verder niet over na te denken. Een flitser hoor je niet, maar je ziet uiteraard wel het licht dat ervan af komt. Meestal is het "zacht" licht en ik zal nooit in je/jullie/baby gezicht flitsen. Ik flits altijd tegen het plafond of de muur achter mij. Het zorgt op die manier voor nét dat beetje extra licht dat ik vaak nodig heb voor de foto. Maar uiteraard ik heb er ook begrip voor als jullie liever geen flits willen. Geef dat dan gerust aan als het als storend wordt ervaren. Dan stop ik met flitsen. In dat geval kan ik vragen of jullie willen zorgen voor voldoende licht. Want in het donker lukt het maken van foto's niet tot nauwelijks, of je krijgt te maken met veel ruis (korrelige beelden).


Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat niet elk ziekenhuis akkoord is dat een geboortefotograaf mee de OK opgaat indien de bevalling anders loopt dan gepland. Ik ben aangesloten bij de vereniging DuPho Geboorte (een vakgroep voor geboortefotografen) en daardoor mag ik in de meeste gevallen wel mee de OK op, maar het is altijd goed om dit na te gaan met jullie ziekenhuis. Mocht de bevalling een (spoed)keizersnede moeten worden, dan zal ik altijd vragen aan het personeel of ik ook mee mag, maar ik moet de beslissing van het ziekenhuis hierin accepteren. Mochten jullie een geboorteplan hebben, is het altijd goed om te vermelden dat jullie een geboortefotografie bij de bevalling hebben.

Vragen?


Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze informatie, dan kun je uiteraard altijd contact met mij opnemen. Dat mag via DM op Instagram, per mail of via WhatsApp.


Ik kijk er heel erg naar uit om prachtige en waardevolle herinnering voor je vast te gaan leggen op beeld.


Tot snel en liefs,

Bianca