Happy birth-day!


Na maandenlang koesteren, is straks het moment daar dat jullie kindje geboren gaat worden. Ik vind het dan ook een hele eer dat ik de geboorte van jullie kindje mag gaan vastleggen. De geboorte is misschien wel een van de mooiste en tegelijkertijd ingrijpendste dag van jullie leven. Ik zal zorgen dat ik dit met veel liefde, kracht en puurheid voor jullie zal vastleggen.

Op deze pagina vind je alvast wat meer informatie over mijn aanbod voor geboortefotografie en de werkwijze.

Werkwijze

Binnenkort zullen we eerst een (online) kennismaking hebben. Ik vind het namelijk belangrijk dat er een wederzijdse klik is. En ik kan mij ook goed voorstellen dat jullie misschien nog wel wat vragen hebben. Die kunnen we dan samen bespreken. We zullen gedurende de zwangerschap veel contact met elkaar gaan hebben, maar als we elkaar al eens gesproken hebben, zal er al een warme en fijne klik zijn.


Meestal vanaf het derde trimester maken we een WhatsApp-groepje aan met z'n drie. Hierin kunnen jullie mij op de hoogte houden van de controles bij de verloskundige. Vanaf week 37/38 zet ik mijn telefoon van de stille stand af en gaan jullie telefoonnummers op "noodoproep toestaan". Dat betekent dat jullie mij vanaf dat moment dag en nacht mogen bellen als de bevalling begonnen is. Maar ook bij twijfels mag je altijd bellen. Liever een telefoontje teveel, dan net dat belangrijke telefoontje te weinig.


Mijn cameratas zal vanaf die periode ook klaar staan, zodat ik elk moment de deur uit kan stappen als jullie kleintje besloten heeft dat het tijd is om te komen.


Wanneer ik arriveer bij jullie thuis of in het ziekenhuis zal ik proberen om zo snel mogelijk in jullie bubbel te stappen. Als het moment zich ervoor leent, zal ik uiteraard even zeggen dat ik er ben. Maar als ik merk dat jullie liever even samen willen zijn of niet gestoord willen worden, dan neem ik gelijk al even gepaste afstand. Maak je dan ook om mij geen zorgen. Ik heb verder niks van jullie nodig. Ik stap heerlijk mee in jullie bevelbubbel en probeer zo veel mogelijk vast te leggen van wat er gebeurd. Denk aan het opvangen van de weeën, tot de geboorte van jullie kindje, tot de eerste momenten samen. Ik blijf na de geboorte nog ongeveer 2-3 uur aanwezig om ook de controles vast te leggen en het eerste moment van aanleggen of de ontmoeting met eventuele broertjes/zusjes.


Mijn focus tijdens de baring is vooral op het maken van foto's, maar zo nu en dan probeer ik ook wat bewegende beelden te maken. Dit zijn korte fragmenten van tijdens het opvangen van de weeën tot aan de geboorte en de momenten daarna. Ik probeer hier een mooie compilatie van te maken van een paar minuten. Maar omdat een bevalling niet echt te plannen valt, is dit geheel afhankelijk van of het moment zich daarvoor leent. Want als dat er niet is (omdat de bevalling bijvoorbeeld erg snel gaat), dan kies ik ervoor om het vast te leggen door middel van alleen foto's.

De investering

Na het vastleggen van de geboortereportage probeer ik binnen 48 uur een preview te sturen. En alle foto's loop ik na en ik zorg dat het geboorteverhaal goed verteld wordt aan de hand van de foto's.

Pakket 1: €1449,-


• Alle beelden op hoge resolutie

• Inclusief fotoalbum van 15×20 cm (incl. 20 pagina’s met een selectie van de foto’s, naar wens uit te breiden tegen meerprijs)

Pakket 2: €1649,-


• Alle beelden op hoge resolutie

• Incl. zwangerschaps- of newbornshoot naar keuze (15 zorgvuldig nabewerkte foto’s)

• Incl. fotoalbum van 15×20 cm (20 blz. met een selectie van de foto’s, naar wens uit te breiden tegen meerprijs)

Pakket 3: €1849,-


• Alle beelden op hoge resolutie

• Incl. zwangerschaps- en newbornshoot (15 zorgvuldig nabewerkte foto’s per shoot)

• Incl. fotoalbum van 15x20cm (20 blz. met een selectie van de foto’s, naar wens uit te breiden tegen meerprijs )

Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en binnen een straal van maximaal 20 minuten rijden vanaf Amersfoort.

Belangrijk om te weten

Bij fotografie draait het natuurlijk om licht. Zonder goed licht is het voor mij heel lastig om een mooie reportage te maken voor jullie. Dat betekent niet dat jullie alle lampen tijdens een bevalling in het donker aan moeten zetten, maar het kan voorkomen dat ik tijdens de bevalling misschien overleg met (vaak) de partner of er wat meer licht aangezet of gemaakt kan worden (denk aan een gordijn open overdag of een extra sfeerlampje aan). Ik zal proberen ook hierin jullie zo min mogelijk te storen of uit jullie bubbel te halen, maar het is wel een belangrijk punt dat ik graag op voorhand wil benoemen. Jullie hoeven hier tijdens de bevalling niet per se zelf aan te denken. Ik zal wel aangeven als ik wat meer licht nodig heb.

Daarnaast neem ik mijn flitser ook altijd mee naar de bevalling. Op deze manier zorg ik zelf voor voldoende licht tijdens en hoeven jullie daar verder niet over na te denken. Een flitser hoor je verder niet, maar je ziet uiteraard wel het licht dat ervan af komt. Meestal is het "zacht" licht en ik zal nooit in je/jullie/baby gezicht flitsen. Ik flits altijd tegen het plafond of de muur. Het zorgt op die manier voor nét dat beetje extra licht dat ik vaak nodig heb voor de foto. Maar uiteraard ik heb er ook begrip voor als jullie liever geen flits willen. Geef dat dan gerust aan als het als storend wordt ervaren.


Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat niet elk ziekenhuis akkoord is dat een geboortefotograaf mee de OK opgaat indien de bevalling anders loopt dan gepland. Mocht de bevalling een keizersnede moeten worden, dan zal ik altijd vragen aan het personeel of ik ook mee mag, maar ik moet de beslissing van het ziekenhuis hierin accepteren. Ik heb een overeenkomst met het Meander Medisch Centrum in Amersfoort waar ik wel mee de OK op mag. Andere ziekenhuizen is dus altijd in overleg en is het nooit zeker of het kan. Mochten jullie een geboorteplan hebben, is het altijd goed om te vermelden dat jullie een geboortefotografie bij de bevalling hebben.

Vragen?


Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze informatie, dan kun je uiteraard altijd contact met mij opnemen. Dat mag via DM op Instagram, per mail of via WhatsApp.


Ik kijk er heel erg naar uit om prachtige en waardevolle herinnering voor je vast te gaan leggen op beeld.


Tot snel en liefs,

Bianca